Kiskalácsom-Nagykarácsony

 

Mézeskaláccsal, teával kínálunk mindenkit, mellé hangulatos koncertet rendezünk!

Ezzel próbáljuk majd szebbé tenni a karácsonyi készülődést. 

Akit pedig indít a lélek, az hozzon a gyerekeknek egy cipősdoboznyi ajándékot!

Tegyük szebbé egymás ünnepét! ;)

 

 

 

 

 

 Képek az eseményről

 

 

 

 

Kiskalácsom-Nagykarácsony, jótékonykodott a KMDFKSZ


2015. december 19-én második alkalommal tartotta meg a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége karácsonyi jótékonysági rendezvényét az ungvári Színház téren. Az eseményt több hetes készület előzte meg, a diákszervezet elnökségi tagjai és aktivistái saját kezűleg készítették a mézeskalácsokat. Egy közös díszítésre is sor került az Ungvári Nemzeti Egyetem 4. számú kollégiumában. Szombaton délelőtt 10 és délután 15 óra között 1000 darab mézeskalácsot és 200 liter forró teát osztottak szét a járókelőknek. A meglepett ungváriak érdeklődéssel fogadták a diákokat, értékelték a gesztust, örömmel fogadták a kis meglepetést. A programot színesebbé tette, az ünnepi hangulatot fokozta a kisgejőci Kikelet együttes, a téglási Dominus kórus, valamint Farkas Györgyi énekhangja.
A Kiskalácsom-nagykarácsony nevet viselő rendezvény összekapcsolódott a beregszászi Pulzus Rádió által immár 6. alkalommal meghirdetett karácsonyi cipősdoboz akcióval, mivel a KMDFKSZ felelt az ungvári gyűjtőpontért. Sok csomag érkezett az iskolás diákoktól, voltak olyanok is, akik az előzőleges hirdetések alapján hozták el ajándékaikat, és sokan olyanok is, akik csak a helyszínen értesültek az akció lényegéről. Sok kedves ungvári vette a fáradtságot és gyerekeik kinőtt ruháival, nem használt játékaival, tanszerekkel, édességgel tértek vissza, hogy feltöltsék az erre a célra elkészített papírdobozokat. A helyszínen több mint 100 doboznyi ajándék gyűlt össze, melyeket a KMDFKSZ a beregszászi szervezőknek juttat el. A Pulzus Rádió dolgozói pedig Kárpátalja rászoruló és árva gyermekeinek, árvaházainak továbbítják az ünnepek alkalmával.
„Így kéne egész évben, nem tudom, hogy máskor mért nem…”-hangzott az egyik együttes előadásában. Legyen számunkra példaértékű az emberek segítőkészsége, viszonzást nem váró ajándékozása. Ne csak karácsonykor alkalmával legyünk együttérzőek, emberségesek, ne csak ebben az időszakban jusson eszünkbe, hogy mennyi rászoruló él körülöttünk, akiknek szükségük van a támogatásra.


Dorgay Zsófia