IhletÉs 2016

 

Az IhletÉs… című programsorozatunk a művészetről és a kultúráról szól. A rendszerint négy héten keresztül tartó programsorozat alkalmat és lehetőséget ad kárpátalja és Kárpát-medence tehetségeinek, kortárs művészeinek bemutatására.
Az IhletÉs… helyszínéül egy hangulatos kávéház szolgál, ahol a négy hét alatt négy különböző kiállítás nyílik, melyeken kárpátaljai festőművészek, grafikusok, vagy épp amatőr képzőművészek alkotásai tekinthetőek meg. A kiállítások megnyitását minden alkalommal egy kulturális program kíséri. A kiállítók és a fellépők előzetes jelentkezést követően vesznek részt az eseményen.

Egy este csak a zenéé, melyen pályakezdő és elismert zenészek kalauzolják el a közönséget a zene világába. A rocktól a bluesen és a popon keresztül egészen a komolyzenéig minden stílus megtalálható a palettán. Képek az estéről! :)

A következő hét a filmművészeté, ahol az esemény látogatói egy magyar filmremek vetítésén vehetnek részt. Elnökségünk igyekszik mindig olyan témájú filmet választani, ami nemcsak szórakoztató, de értéket közvetít és olyan író, rendező keze munkája, kinek munkássága példa a fiatalság számára.

Harmadik héten az irodalom, s ezáltal a költők, írók művei kerülnek a középpontba. A magyar irodalmat „művelő” vagy kedvelő ember is élvezettel hallgathatja a beküldött prózai vagy költői alkotásokat, melyek pont a precíz szakértelem hiánya miatt olyan értékesek, különlegesek. Akár névtelenül pályaművek is felolvasásra kerülhetnek. Képek az estéről! :)

Az utolsó alkalom az előző hetek alatt ihletet kapott fiataloké. A modern 

tehetségkutatóktól eltérően itt bárki felléphet, aki talentumát meg szeretné osztani a nagyvilággal, akár népdalt, modern zenét, egyéb művészeti alkotását szeretné megmutatni. Mondhatni gálaest zárja a rendezvénysorozatot, mely tehát alkalmat ad a tapasztalatcserére és az addig kiállított művek megvásárlására.
A művészeknek lehetőség, a nézőknek kikapcsolódás, mindannyiunknak kulturálódás — ez az IhletÉs… Képek az estéről! :)