I. Kárpát-medencei Vezetőképző

 

A magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos
Konferenciája (HÖOK) Külhoni programjának keretein belül Április 7-10. között megrendezésre került az I.Kárpát-medencei Vezetőképző, melynek a Jánosiban található Helikon Hotel adott otthont. Több mint 80 résztvevő érkezett a hétvégére, a Kárpát-medence különböző pontjaiból, Brassótól egésszen Komáromig kiterjedve. Kárpátaljáról 3 szervezet képviseltette magát, a Kárpát-aljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége, a Kölcsey Ferenc Szakkollégium Hallgatói Önkormányzata, valamit a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata.

 

 

A HÖOK Külhoni Program Facebookos oldalát megtalálod: ITT!

 

Képek az eseményről

 

 

A hétvége folyamán 5 szekcióban folyt a munka. Az „Üdv a
csapatban” nevet viselő alapozó szekcióban a szervezetekbe újonnan bekerült tagok a HÖOK
munkásságával ismerkedhettek meg részletesebben, valamint a csapatmunka fontosságát vizsgálták. A rendezvény és kommunikációs szekcióban első napon a rendezvénymarketingé volt a főszerep, míg másnap a csapaton belüli kommunikációé. A sport- és egészségügy szekcióban a sport, mint közösségszervező erő témával foglalkozhattak a résztvevők, valamint a határon túli sportszervezetek problémáival és annak megoldásaival. Az utánpótlás-kiépítés szekcióban a hangsúly a „Hogyan vonzunk be és tartsunk meg új embereket?” kérdésre összpontosult, a trénerek megpróbáltak rámutatni arra, hogy milyen sokszínű az emberi jellem, és hogy ezekhez a jellemekhez más-más bánásmódot kell párosítani. A vezetői és gazdasági szekció résztvevői játékos feladatok során tudhattak meg többet a vezetői jellemről, a csapatdinamika fontosságáról.
A szervezők gondoskodtak róla, hogy a tanulás mellett a szórakozás is helyet kapjon. QuizNight-al, karaokéval, táncos esttel színesítették a hétvégét. A résztvevők ahogy megismerték egymás szervezetét, azok előnyeit és hátrányait, új ötletekkel, tanácsokkal segítették ki egymást, így nem csak trénereiktől tanulhattak.
A HÖOK Külhoni Programjának vezetője, Veres Márton elmondta, hogy az idei sikereknek és érdeklődésnek köszönhetően, reményeik szerint jövőre még nagyobb létszámmal sikerül megrendezni a Kárpát-medencei Vezetőképzőt. Biztosak vagyunk benne, hogy az itt megszerzett tudást, és tapasztalatot mindenki kellőképpen fogja tudni kamatoztatni saját szervezeteikben.
A KMDFKSZ elnöksége ezúton is szeretne köszönetet mondani a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának, hogy részt vehettünk a hétvégen, és reméljük, hogy ez az intenzív együttműködés a továbbiakban is sikeres programokhoz fog vezetni.

 

 

Martin Vivien

a KMDFKSZ alelnöke