IhletÉs - Irodalmi est

 

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) által idén is megrendezésre került az IhletÉs című összművészeti rendezvény. Az első alkalomra május 3-án, délután 16:00 órától az ungvári Váralja múzeum-kávézóban került sor.

 A rendezvénysorozat első állomása egy irodalmi est volt, ahol vendégünk volt a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) képviseletében Marcsák Gergely és Kovács Eleonóra. A társaság a kárpátaljai magyar kultúra megőrzésének, megerősödésének érdekében jött létre, valamint a helyi irodalmi, művészeti élet fellendítését, a fiatal pályakezdők kibontakozását segíti elő.

A képviselők bemutatták a társaság tevékenységét, programtervét és ismertették velünk rendezvényeiket. Hallhattunk arról is, hogyan zajlanak a műhelymunkák, valamint az Együtt c. (KATT IDE) kárpátaljai irodalmi folyóiratról, amelyben a KVIT tagjainak írásai is megjelennek. 

Továbbá szó esett arról is, hogy hogyan lehetünk tagjai a társaságnak, milyen követelményekkel, elvárásokkal és felelőséggel, ám annál nagyobb kulturális gazdagsággal jár mindez. 

A bemutatkozást követően az irodalmi művek felolvasása következett.

A diákság nagy érdeklődéssel és figyelemmel hallgatta az elhangzott érdekes és szórakoztató alkotásokat. Nagy örömünkre szolgált e rendezvény megszervezése a kárpátaljai magyar diákság részére. Az alkalom után mindenki feltöltődve és kulturális kincsekkel gazdagodva térhetett haza. Következő rendezvényünk egy zenés est lesz, melyre május 10-én kerül sor, erre az alkalomra is szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A Kovács Vilmos Irodalmi Társaság honlapja: http://kvit.hu/

 

Varga Brigitta

a KMDFKSZ sajtóreferense