KMDFKSZ 18 - Birthday Party

 

Az idei éven ünnepeltük a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének „felnőtté válását”, vagyis a 18. születésnapját. 

A KMDFKSZ a kárpátaljai magyar egyetemi hallgatók érdekvédelmi szervezete. 1998-ban alakult Lizanec Péter professzor kezdeményezésére. Egy évvel később a szervezet újraszerveződött és jogilag is bejegyződött. A hivatalos bejegyzése 1999. április 14-re tehető. 

A KMDFKSZ egyéb feladati közé tartozik a humán- és természettudományok, illetve az alkalmazott tudományágak területeit érintő tudományos-gyakorlati programok és kulturális rendezvények megvalósítása. Úgy döntöttünk, hogy 18 év után itt az ideje visszanéznünk és összegeznünk az eddigi munkánkat és ennek következtében megünnepelnünk mindazt, amit eddig sikerült létrehoznunk és elérnünk, így megrendeztük a szövetség 18. születésnapi buliját.

 

Képek az eseményről

 


Az alkalomra május 20.-án került sor az Eila Dance Club-ban. Egy fergeteges buli keretein belül ünnepeltük meg tevékenységünket és sikereinket. Úgy gondoltuk, hogy szülinaposként mi szeretnénk kedveskedni a diákság számára, így mindenkinek ingyenes volt a belépő és egy torta várta a résztvevőket. Reméljük, sok-sok éven át tevékenykedhetünk még a kárpátaljai magyar diákság érdekében rengeteg eredményt, sikert és célt elérve!

Varga Brigitta

a KMDFKSZ sajtóreferense