Diáknapok

 

2014. május 19-23. között immáron tizenötödik alkalommal szervez Ungváron Diáknapokat a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ). A rendezvény keretein belül mindenki megtalálhatta az érdeklődési körének megfelelő programot.

Rendezvénysorozatunkat május 19-én, hétfőn a Műveltségi vetélkedő nyitja, amely a diákok ötletességét és általános műveltségét hívatott próbára tenni. A vetélkedőn 6 háromfős csapat és természetesen, nemkevés érdeklődő nézőre számítunk. A logikus gondolkodás, a történelem, a matematikai és művészi érzék, a földrajzi tájékozottság mellett a nyelvhasználat és irodalom, a sport, a filmvilág és mese, a világ politikája és a zene területén szerzett tudásukat mutathatják meg a fiatalok. A feladatok összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy a megmérettetés nem korhoz kötött, tehát a végzős hallgatók éppolyan eséllyel indultak, mint a gólyák. 

Másnap került sor a KMDFKSz hatodik Asztalitenisz Bajnokságára, mégpedig a Junyiszty sportcsarnokban. Szintén ezen a napon kerül megrendezésre a sokak által kedvelt Teremfoci-bajnokság. A meccsek kétszer 15 percesek; a csapatoknak egyenes kieséses sorozatban kell bizonyítaniuk. A játékosok általában nagy szurkoló-táborokkal érkeztek, így biztosítva az igazi foci-hangulatot. 

Sajnos a rossz időjárási viszonyok miatt múltéven kénytelen voltunk elhalasztani a sokak által várt éjszakai túrát. Ehelyett egy moziestet szerveztünk, amelyre 30-35 érdeklődő diák látogatott el. Reméljük az éven az időjárás kegyes lesz a túrázókhoz és az evezni vágyólhoz.

Május 22-én a Diáknapi-bulival zárult a tanév és rendezvénysorozatunk is, a rendezvényre több mint 300 diák részvételére számítunk.