Soós Kálmán ösztöndíjprogram 2017/2018

 

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által biztosított támogatásból a 2017/2018-as tanévre ismét meghirdeti a Soós Kálmán ösztöndíjprogramot. Az ösztöndíjprogram célja, hogy a Kárpátalján működő magyar nyelvű felsőoktatási szakok és intézmények együttműködését elősegítse. Segítse azokat a magyar hallgatókat, akik felsőoktatási szakjukat nem tanulhatják magyar nyelven, illetve ösztönözze a régióval kapcsolatos kutatómunkák végzését. Az ösztöndíjprogram a következő alprogramokból tevődik össze:

 

bővebben...

Ösztöndíj diplomahonosításhoz - Felhívás!

 

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma által folyósított támogatás felhasználásával ösztöndíjat hirdet Magyarországon szerzett felsőfokú oklevelek (diplomák) és PhD/DLA fokozatok ukrajnai honosításának támogatására ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára a 2017. évben.

Az ösztöndíj felhívás tartalmát a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány által működtetett Kárpátaljai Felsőoktatási Tehetséggondozó Tanács határozta meg.

 

bővebben...

Legyél Te is vállalkozó!

 

Budapest Youth#Challenge DIVERSITY

16 és 25 év közötti fiatal vagy? Szereted a kihívásokat és szeretsz új emberekkel megismerkedni? Hiszed, hogy a sokszínűség, az elfogadás és az esélyegyenlőség jobbá teheti a világot?
Akkor a Budapest Youth#Challenge csapatában a helyed!

A Loffice Budapest, a European Coworking Network és az Erasmus+ közös projektje azért jött létre, hogy TE megvalósíthasd elképzeléseidet, miközben a legmenőbb szakemberektől tanulhatod el az üzletfejlesztés, a marketing és a pitchelés trükkjeit.

 

 

 

bővebben...

Lakos Alapítvány Ösztöndíj a 2016/2017-es tanév II. félévére

 

A bécsi székhelyű Lakos Alapítvány tanulmányi-szociális ösztöndíjpályázata kárpátaljai felsőoktatási intézményben tanuló magyar diákok részére a 2016/2017-es tanév II. félévére

 

Az ösztöndíjra minden olyan diák pályázhat, aki

- magyar oktatási nyelvű középiskolát vagy líceumot/gimnáziumot végzett,

- nappali tagozaton, kárpátaljai főiskolán vagy egyetemen tanul (nem szakképzési intézményben)

- első diplomás képzésben vesz részt,

- a legutolsó szemeszter tanulmányi átlaga legalább 4-es,

- szociálisan rászorul a támogatásra,

- aktívan részt vesz valamelyik kárpátaljai magyar ifjúsági szervezet tevékenységében (nem elegendő a tagság, be kell mutatni az abban betöltött konkrét szerepet, aktivitást).

 

bővebben...

Kós-Károly Honismereti és Szülőföldkutató Tábor Pályázati Felhívás 2017

Pályázati felhívás 2017


Időpont: 2017. augusztus 28. – szeptember 3.
Helyszín: Deságtelep, Zeteváralja (Székelyföld, Erdély)

 

Minden fiatalt szeretettel várunk…


◦ a Kárpát-medencéből és a nagyvilág magyar közösségeiből, akik a tábor kezdetéig betöltik 18. életévüket, de még nem múltak el 34 évesek, és elkötelezettek a magyarság ügyei iránt, különös tekintettel a megmaradás és gyarapodás kérdésére
◦ ha vannak gondolatai nemzetünk sorskérdéseiről, nemzeti önképünk erősítéséről, szeretné újra felfedezni és értelmezni gyökereinket, és vállalja, hogy kreatív kisfilmekkel, plakátokkal ismerteti, feldolgozza és továbbadja kultúránk sokszínűségét a nagyvilágban
◦ aki szívesen eltöltene a nyár zárásaként egy hetet hasonló érdeklődésű, elhivatott fiatalok körében a Hargita lábánál, festői környezetben.

 

bővebben...

Kiemelkedően tehetséges fiatalok egyedi fejlesztésének ösztönzése

 

 

A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a tehetségsegítő hagyományok őrzése és 

gazdagítása olyan támogatási rendszer működtetésével, amely megfelelő szakmai követelmények teljesülése esetén biztosítja a már eredményesen működő tehetségsegítő programok folytatását és lehetőséget ad új kezdeményezések támogatására is.

További információkért és a teljes pályázati kiírás megtekintéséért kattintsanak IDE!

 

EUROPEAN YOUTH PORTAL

 

Van terved a nyárra? Ha nincs és szeretnéd fejleszteni a nyelvtudásodat, akkor jelentkezz EVS önkéntesnek! Ezen a honlapon nagyon egyszerűen tudtok találni fogadóintézményt Európa bármely országában:

  http://europa.eu/youth/volunteering/project_en

 

 

 

EU Study Days Felhívás

 

Az Európai Unió Ukrajnai képviseletének rendezvényén való részvételre május 4-ig lehet jelentkezni.

EU Delegation opens a call for applications for the
19th EU Study Days’ session
The Delegation of the European Union to Ukraine, in cooperation with the Centre for Ukrainian Reform Education, announces a call for applications for the 19th session of the EU Study Days.
The session will take place from 24-27 May 2017in Mariupol for the students and graduates from all Ukrainian regions. The EU Study Days will offer an opportunity for Ukrainian university students and graduates to:
• get more information about the European Union and EU-Ukraine relations from key experts in the field;
• learn about major issues in EU-Ukraine relations in the fields of politics, economy, energy policy, mobility, education and human rights);
• gain the opportunity to get in touch with representatives from the EU institutions and researchers;
join a network of young people in Ukraine, in order to exchange their experience and implement joint initiatives in the future.

 

bővebben...

Pályázati felhívás középiskolások és egyetemisták részére

 

10842297_f7ec98768d9de4f55189d15d4305c798_wm.jpg

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolások és egyetemisták számára a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja 

alkalmából, azzal a céllal, hogy minél több fiatal kerülhessen közelebbi kapcsolatba – önálló alkotó- vagy kutatómunkával – a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített több mint százezer magyar ember sorsával.

A pályázat beadási határideje: 2017. március 20.


A Magyar Országgyűlés 2012. december 4-én ellenszavazat nélkül fogadta el, hogy ezentúl április 12-e a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja lesz.


„Az Országgyűlés szükségesnek tartja méltóképpen megemlékezni a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített mintegy százezres magyarságról; és támogatja olyan megemlékezések szervezését, oktatási anyagok készítését, amelyek a Felvidékről való kitelepítéssel kapcsolatosak.
Az Országgyűlés emellett kifejezi nagyrabecsülését mindazoknak, akiket az adott időszakban csehországi kényszermunkára deportáltak, és ebben a szenvedésekkel teli helyzetben is igyekeztek megőrizni magyarságukat.”


Az emléknap méltó dátuma április 12-e, mivel 1947. április 12-én indult az első transzport Magyarország felé. Az idei emléknapnak különös aktualitást ad a 70. évforduló.

bővebben...

24. Magyarságismereti Mozgótábor - Felhívás

 

A kanadai Rákóczi Alapítvány pályázatot hírdet a 24. Magyarságismereti Mozgótábor programjain való részvételre 2017-ben.

A pályázat beadási határideje: 2017. április 14. (postai bélyegző dátuma).


Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned, mint pályázni a Rákóczi Mozgótáborba!

Tanulmányaikban eredményes, tehetséges, kreatív, talpraesett 15-19 éves középiskolai, gimnáziumi, líceumi, szakközépiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkező fiatalok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek népünk történelme, hagyományai, irodalma és műemlékei iránt.

A Magyarságismereti Mozgótábor célja: Határon túli magyar fiatalok magyarországi körútja, melynek során mélyebben megismerkednek a résztvevők a magyar történelemmel, kultúrával, művészetekkel. Megismerkednek a résztvevők egymással, az otthonról hozott kultúrális értékeket (ének, tánc, stb.) a tábor tagjai számára közkinccsé teszik.

bővebben...