Kortárs - Esszépályázat 2017

 

„Európa, hozzád,
feléd, tefeléd száll szózatom a század
vak zürzavarában”
(Kosztolányi Dezső)

 

„Útálom és arcába vágom:
– Száz év, de tán kétezer óta
őrült, mocskos, aljas világ ez,
ez a farizeus Európa!”
(Szabó Lőrinc)

 

A Kortárs folyóirat esszépályázatot hirdet Európa, Európa… címmel. Olyan esszéket várunk, amelyek bemutatják, hogyan alakult 1990 utáni szépirodalmunk Európa-képe: milyen víziók, tapasztalatok, hatások, élmények csapódtak le a regényekben, elbeszélésekben, versekben, drámákban, illetve esszékben. A pályázó ne csak egy-egy műről írjon elemzést, hanem legalább három művet vagy három pályaszakaszt vagy három alkotót hasonlítson össze, hogy láthatóvá váljék, milyen sokrétű és összetett lehet ez a viszonyulási rendszer a mottóban felhasznált két idézet iránya között.

 

Díjazás:

díj 100 000 Ft

díj 85 000 Ft

díj 65 000 Ft

Az írások terjedelme: 15 000-25000 leütés

 

Beérkezési határidő: 2017. augusztus 20. 24 óra

 

A pályázatokat a Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. címre várjuk. A zsűri tagjai a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online szerkesztői. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkeznek be megfelelő minőségű pályaművek, a pályázati díjakat nem osztja ki.

A pályázatot kiíró szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek közül az arra érdemesítetteket a Kortárs folyóiratban, illetve a Kortárs Online-on közzétegye.

A pályázat eredményéről a pályázókat szeptember 20-ig értesítjük, a pályázat hivatalos eredményhirdetése a Kortárs folyóirat 60. születésnapján, szeptember végén lesz.

Nem pályázhatnak a Kortárs folyóirat, illetve a Kortárs Online szerkesztői és közeli hozzátartozóik.

 

Forrás: http://www.kortarsonline.hu/esemenyek/esszepalyazat.html